En läkemedelskemist berättar

En läkemedelskemist berättar

Tobias Ginman, arbetar på avdelningen för läkemedelskemi.

Berätta lite om din roll och ditt arbete på Sprint Bioscience?

Tobias: Jag är Prinicipal scientist och kemiansvarig projektledare, vilket betyder att jag prioriterar vilka molekyler som ska utvecklas och skickas på olika tester. Som kemiansvarig har jag ett tätt samarbete med övriga discipliner. Vi jobbar med datastyrd läkemedelsutveckling där kunskapen från analyser av varje ny molekyl ligger till grund för nästa molekyl som vi tillverkar.

Varför började du på Sprint Bioscience?

Tobias: Innan jag började på Sprint Bioscience forskade jag på Astrazeneca i Södertälje. När jag 2011 blev tillfrågad om jag var intresserad av att börja på Sprint Bioscience, sa jag ja till möjligheten att vara på ett mindre bolag och kunna påverka mitt eget arbete mer.

Hur skiljer sig Sprint Bioscience mot andra arbetsplatser som ni varit på?

Tobias: Det är en stor skillnad. På ett stort företag är man oftast en liten kugge i ett stort maskineri och man känner sig intvingad i en mall som kanske inte passar en. På Sprint Bioscience tar vi vara på medarbetarnas unika talanger och man får chans att utvecklas. Det hjälper också att alla känner alla och har samma drivkraft och mål.

Vad är det bästa med att jobba på Sprint Bioscience?

Tobias: Att det arbete jag lägger ned har direkt påverkan på hur projektet går och i slutändan hur det går för företaget. Alla här gör alltid sitt yttersta med sin del i arbetsprocessen – det är så givande att vara en del av det och man kan nästan känna fartvinden. Vi har också väldigt roligt tillsammans.

Vem tycker ni borde söka sig till Sprint Bioscience?

Tobias: Den som vill jobba med att utveckla läkemedel så som det borde göras. Vill man vara med och bota cancer och få utlopp för sin kreativitet och sina unika talanger är det här rätt ställe.