Celebert besök hos Sprint Bioscience

Den internationellt framstående och ansedde cancerforskaren dr. Lewis Cantley från Weill Cornell Medical College i USA kommer den 22–24 februari till Sverige. Han kommer att besöka Sprint Bioscience och träffa våra medarbetare.

”Dr. Cantleys upptäckt gällande PIP4K2a och dess roll i cancer ligger till grund för att vi startade vårt PIP4K2a-projekt. Dr. Cantley är medgrundare till Petra Pharma som vi nu har licensierat projektet till. Vi ser fram emot en berikande dag tillsammans med dr. Cantley och möjligheten till intressanta vetenskapliga diskussioner.” säger Anders Åberg, vd Sprint Bioscience och värd för besöket på bolaget.

Under sin vistelse kommer dr. Cantley att hålla en föreläsning på Karolinska Institutets årliga symposium; Frontiers in Cancer Research and TherapyVärd för mötet är Dan Grandér, akademisk samarbetspartner till Sprint Bioscience rörande autofagins roll i resistens hos tumörer. Vår medarbetare, dr. Angelo de Milito kommer att moderera sessionen med dr. Cantley.  Vill du läsa mer om dr. Cantley kan du göra det här och dr. Cantleys vetenskapliga arbete beskrivs här.